Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać utarte na tarce jarzynowej pieczarki i dusić do odparowania wody, następnie dodać bułkę tartą, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przeciekać z masłem na stolnicy, dodać żółtka, dokładnie posiekać i szybko zagnieść ciasto. Foremki babeczek smarować tłuszczem, nakładać cienko rozwałkowane ciasto. Na ciasto położyć przygotowane nadzienie, przykryć krążkiem ciasta i piec w temp 190 stopni około 15 minut. Podawać z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !