Sposób przygotowania

przygotować masło czosnkowe,natkę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę utrzeć z masłem i natką,doprawić kucharkiem,zawinąć w folię i schłodzić,chleb pokruszyć lub ztrzeć na tarce o dyżych oczkach,fasolę osączyc i rozgnieść tłuczkiem wymieszać z chlebem na jednolitą masę,por i natkę cebulę umyć i drobniutko posiekać i podsmażyć na maśle dodać masę z chleba i fasoli,doprawić solą pieprzem i kucharkiem,wymieszać i wystudzić,z masy formować kotlety do każdego włożyć w środek trochę masła czosnkowego,panierować w jajku i bułce tartej smażyć na rumiano ok.10min.fasolę czerwoną można zastąpić białą lub bobem z puszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !