Sposób przygotowania

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórek i zemleć w młynku. Masło utrzeć z cukrem pudrem na pianę, dodać żółtka gotowane, przetarte prze sito, całe jajka, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia i migdały. Wyrobić ciasto, rozwałkować i przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40-50 minut. Po ostygnięciu oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    zjadłabym taki torci:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    rewelacja!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    pewnie b. pyszny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super no i te żółtka:)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !