Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez około 10 minut. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić śmietaną, dodać wrzące mleko, 5 dag utartego sera, zagotować. Przyprawić do smaku. Kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem, posypać resztą sera żółtego, zapiec.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam kalafiora, a bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    fajny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    uwielbiam kalafior
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !