Sposób przygotowania

Sparzony mak dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami, wymieszać. Dodać mak, migdały, aromaty i cynamon, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę taki zrobić ,dobre są torty makowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Świetne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !