Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem i solą, zdjąć z ognia, dodać kwasek cytrynowy. Do każdego słoika włożyć na dno 2 goździki, 1-2 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz szczyptę kminku. Dojrzałe czereśnie dokładnie umyć, układać w przygotowanych słoikach ciasno, lecz nie ugniatać. Zalać owoce gorącą zalewą, słoje zamknąć i wstawić do pasteryzacji. Pasteryzować 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię czereśnie :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo oryginalna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !