Sposób przygotowania

Gruszki należy obrać zostawiając \"ogonki\". Wino przelać do niewielkiego garnka, dodać do niego cukier, goździki i cynamon. Do gotującego się mleka włożyć gruszki i gotować do momentu, gdy nabiorą ładnego, delikatnie czerwonego koloru.
Pomarańczę pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach. Na pomarańczach ułożyć gruszki. Z masła, mleka, cukru pudru i kakao przygotować polewę i polać nią gruszkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepyszny deser, który wszystkim smakuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    świetny deser
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawy pomysł:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Uwielbiam takie połączenie smaków:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    dla mnie bomba,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś wspaniałego , taka gruszka ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak dawno nie jadłam, że zapomniałam jakie są pyszne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajny pomysł na deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł na smaczny deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !