Sposób przygotowania

Porcję rosołową dokładnie umyć w zimnej wodzie , pokrojoną marchewkę ,pietruszkę wkładamy do garnka z wodą(około2 l)dodajemy seler,podpieczoną cebulę i gotujemy na wolnym ogniu aż składniki będą miękkie,pod koniec gotowania dodajemy małe różyczki kalafiora. Porcję rosołową wyciągamy z bulionu dodajemy kostkę rosołową,makaron,wątróbkę i doprawiamy do smaku.Przed podaniem posypać krojoną zieloną pietruszką. Makaron najlepiej domowej roboty gotujemy w osobnym garnku.Wątróbkę gotujemy osobno ,kroimy w kosteczkę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny niedzielny obiadek;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ach te rosołki:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczniutko
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczniutko
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczniutko
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię rosołek,zwłaszcza teraz jak jest zimno:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Rosół wzbogacony o wątróbkę i kalafior, to dobry pomysł na rozgrzewkę w mroźne dni.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mój ulubiony :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    uwielbiam takie dania zwłaszcza na niedzielny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !