Sposób przygotowania

Migdały po namoczeniu obieramy ze skórki, lekko podsuszamy w piekarniku kilka możemy odłożyć do dekoracji a resztę zemleć . Białka ubijamy na pianę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , masa powinna nam zgęstnieć pod warunkiem że będziemy ubijać ją na parze , następnie dodajemy porcjami zmielone migdały i wymieszać .Blaszkę wykładamy pergaminem i łyżką kładziemy niewielkie krążki tak samo ciasto możemy nałożyć na szprycki i wyciskać . Połowę ciasta ozdobić migdałami , resztę orzechami włoskimi . Makaroniki prawie już gotowe pozostaje nam już tylko piec na rumiano w temp. 180 st. do 25 minut.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    takie makaroniki możemy też formować w inny sposób np w stożki i ozdobić polewą czekoladową .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    śwetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !