Sposób przygotowania

Szklankę wody zagotowuję,dodaję margarynę,cukier i kakao.podgrzewam aż składniki się rozpuszczą.Studzę.Wbijam żółtka i wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Miksuję.Białka ubijam i delikatnie łączę z ciastem.Wsypuję sparzone i obsypane mąką rodzynki,mieszam.Masę wylewam do wysmarowanej i obsypanej mąką formy i piekę w temp.180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    i ja też
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajnie wyszedł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    szybki i smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !