Sposób przygotowania

Pomarańcze dokładnie umyć, obrać. Skórkę sparzyć wrzątkiem i włożyć do naczynia z zimną wodą. Moczyć przez 2 dni, kilkakrotnie zmieniając wodę. Następnie usunąć biały miąższ, skórkę pokroić w kostkę. Z wody i cukru ugotować syrop, wsypać skórkę i gotować około 40 minut ciągle mieszając, aż skórka będzie szklista i miękka. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić. Przechowywać w chłodnym miejscu. Dodawać do ciast.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nawet łatwy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Też tak robię i .. polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    już dodaję do mojej księgi
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    jak długo można przechowywać taką skórkę?
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jolajka ja przechowuję w lodówce ok 2-3 miesięcy-w zależności jak dużo jej używam ;) Jeśli chcesz przechowywać ją dłużej, należy ją pasteryzować zaraz po włożeniu do słoików.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    dzięki, łatwo było zrobić i serniczek z tą skórką wyszedł pyszny,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    przydatna taka skórka w domku:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny,przydatny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobię sobie taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Warto zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !