Sposób przygotowania

Całą pałke czosnku (duża!) obieramy i przeciskamy, do mieszczki wlewamy ok 6 łyzek oleju i dodajemy czosnek, 1 łyzeczke soli, pół łyzeczki kucharka, sporo pieprzu, garśc majeranku i troche ziół prowanslaskich - miksture dokladnie mieszamy. Boczek nacinamy w poprzek ok 3-4 cm i robimy wiele takich dziurke - nacieramy go dokladnie naszą marynatą, wciskajac tez do utworzonych dziurek, skladamy go na poł i odstawiamy w chlodne miejsce na 24h. nąstępnie przekrawamy go na pół i robimy 2 rolady, które bardzo dokladnie zwijamy sznurkiem - pieczemy ok 2h, sznurki zdejmujemy dopiero na 2 dzien jak mieso calkiem wystygnie

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !