Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy naprzemiennie porcjami ser oraz po jednym żółtku. Gdy utrzemy całość dodajemy budyń i proszek do pieczenia. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową. Wylewamy na dowolny spód z kruchego lub innego* ciasta i pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
*spód: 1 kostkę margaryny uciramy z 0,5 szklanki cukru. Dodajemy 2 całe jajka, 1 szklankę kartoflanki wymieszaną z 3 łyżkami mąki pszennej i 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Calość wykładamy na blachę i podpiekamy przez około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Na spód wylewamy masę serową i pieczemy przez około godzinę w tej samej temperaturze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Lubię serniki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !