Sposób przygotowania

Mak sparzyć i zagotować w garnku aby napęczniał, później zlać wodę i dobrze go wycisnąć, następnie 2 razy przemielić przez maszynkę
ciasto spód: 1/2 palmy, pół szklanki cukru, 1 jajko, rozmieszać to mikserem, dodać 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
masa makowa: 1 kostka palmy, 1 szklanka cukru, 6 żółtek rozmieszać to , następnie dodać mak, 1 olejek migdałowy, 2 łyżeczki kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszać na końcu dodać ubitą pianę z 6 jajek.
Piec około 1,5 godziny w 160*C

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha!!!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszny:)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiam makowce - ten wygląda zachęcająco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !