Sposób przygotowania

Z mleka lub piwa ,mąki ,żółtek ,cukru ,oliwy i odrobiny soli zrobic gęste ciasto.Ubic białka i połączyc z ciastem.Jabłka umyc ,obrac ,pokroic w plastry.Maczac je w cieście i smażyc na gorącym tłuszczu.Przed podaniem posypac cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 5
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna przekąska dla maluchów
  • 2
    original
    Opublikowano

    Allice

    Robię podobnie i są pyszne, szczególnie posypane cukrem pudrem z cynamonem.
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    najlepsze z Antonówek!
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czyli placuszki z antonówek
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czyli placuszki z antonówek
  • 5
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    na pewno są wyśmienite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo dobre te placuszki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    piwa nie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zjadłabym takie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !