Sposób przygotowania

Pokruszoną czekoladę i masło w kawałkach rozpuszczamy razem w rondelku często mieszając. Odstawiamy do ostudzenia. Kakao i mąkę przesiewamy do osobnego naczynia. Całe jajka ubijamy z cukrem i wanilią na puszystą masę (około 5 minut mikserem), a następnie delikatnie łączymy z rozpuszczoną czekoladą. Do masy dodajemy stopniowo przesianą mąkę i kakao.
Ciasto wylewamy do blaszki i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180°C.
Idealne brownie - brzegi upieczone, ale środek tylko lekko ścięty.

Masa:
Rozpuszczamy na parze czekoladę ( lub w rondelku z odrobiną masła ), odstawiamy do ostudzenia. Ser miksujemy z cukrem pudrem, a następnie z rozpuszczoną ostudzoną czekoladą i dżemem wiśniowym. Masę serową wykładamy na upieczone, przestudzone ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy masa zastygnie ozdabiamy wiśniami lub startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sea21

    rewelacyjny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nigdy nie robiłam, może spróbuje.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nigdy o takim ciachu nie słyszalam ale wygląda świetnie i mysle ze warte spróbowania:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam podobny przepis pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    aż ślinka cieknie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    To musi być pyszne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Brzmi smacznie, wygląda ciekawie.Trzeba spróbować:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    super wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam,choć nie robiłem w takiej wersji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !