Sposób przygotowania

Margarynę i miód rozpuścić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia - najlepiej dlatego zabrać się za to chwilę przed robieniem ciasta. Oddzielić białka od żółtek i z tych pierwszych ubić sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia a następnie dodać żółtka. Kiedy to będzie ubite, dodajemy ostudzoną margarynę z miodem i mieszamy. Dodajemy też przesianą mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika. Jeśli ciasto jest gęste, dodajemy kilka łyżek śmietany (nie może być też zbyt rzadkie). Na końcu dodajemy wiśnie i orzechy, które kroimy na drobniejsze kawałki. Pieczemy ok. 35 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda ciekawie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    chętnie spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Jak ja lubię orzechy w cieście.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm ... coś naprawdę interesującego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !