Sposób przygotowania

Margarynę rozpuść w małym rondelku i połącz z cukrem, miodem i kakao.
Mąkę przesiej na sicie, dodaj proszek do pieczenia, jajka i przyprawę do piernika. Kiedy margaryna wymieszana z miodem wystygnie, połącz ją z mąką i resztą składników tak, aby powstałą jednolita masa.
Masę rozwałkuj i za pomocą różnych świątecznych foremek (choinki, gwiazdki, dzwonki, itp.) powycinaj pierniczki. Piecz je około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza.
Kiedy pierniczki wystygną, polej je lukrem i polewą czekoladową.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Piękne wyglądają i pewnie rewelacyjnie smakują.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !