Sposób przygotowania

Mleko i wodę zagotować ze startą skórką z cytryny, wsypać ryż i gotować, aż ryż wchłonie mleko, wystudzić. masło i cukier utrzeć na pulchną masę, dodając po jednym żółtku, wsypać migdały wymieszane z mąką. Białka ubić na sztywną pianę, owoce pokroić w kostkę. Ryż zmiksować z masą jajeczną, dodać brzoskwinie i pianę z białek, wymieszać. Ryż przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy pomysł :)...muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    szkoda, że bez zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !