Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Golonki dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć mieszanką musztardy, soli i pieprzu. Tak zapeklowane wstawić na noc do lodówki.
Obrane cebule pokroić w plastry i obsmażyć na margarynie. Golonki wyjąć z lodówki i również obsmażyć (osobno bez cebuli) – na rumiano. Mięso włożyć do garnka, dodać liść laurowy, ziele angielskie, cebulę i wlać piwo, zagotować, (można dolać wody), a następnie dusić na małym ogniu aż do miękkości (ok. 2 godz.).
Można też gotować z mieszanką kapusty kiszonej i białej, marchewką i jabłkiem. Pycha :)

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !