Sposób przygotowania

Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm, przyprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą i wstawiamy do lodówki na ok 3-4 godz.
Pieczarki i cebulę dymkę kroimy w plastry. Podsmażamy pokolei: pieczarki, cebulkę i mięso - można ta tym samym tłuszczu ale osobno.
W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami: mięso, cebula, pieczarki, żurawiny.
Całość zalewamy słodką 30% śmietaną i zapiekamy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Można podawać z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałatą zieloną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !