Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić, odcisnąć. Ryż zalać 1/2 litra wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową, zagotować i gotować pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn, odstawićna 20 minut.
Do ryżu dodać szpinak, pokruszoną fetę, żółty ser, wbić 2 jajka. Doprawić czosnkiem, posiekaną papryczką chili, solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić. Wilgotnymi dłońmi formować nieduże krokiety.
Krokiety zanurzać w rozbełtanych jajkach, obtoczyćw bułce tartej i smażyć na rogrzanym oleju. Osączyć na papierowym ręczniku.
Jogurt wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny oraz posiekaną miętą. Sos doprawić solą i pieprzem. Krokiety podawać na gorąco z sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !