Sposób przygotowania

Do wiaderka nalać wodę, włożyć surowe jajko i wsypać sól. Sypać tyle soli, aż jajko wypłynie na wierzch. Wyjąć jajko, dodać liście laurowe i zielę angielskie. Świeżą szynkę włożyć w siatkę i włożyć do wiaderka ze słoną wodą. Peklować szynkę przez 3 doby. Następnie gotować szynkę w niesolonej wodzie przez tyle czasu ile szynka waży np. 2 kg gotować 2 godziny.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W garnku szynka się gotuje , zapach świąt się wkoło czuje...
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zapomniałam napisać , że bardzo ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna taka szyneczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczna jest taka szyneczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szynka pierwsza klasa
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    o tym jajku nigdy nie słyszałam,ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    znakomicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczna
  • 4
    original
    Opublikowano

    kotlet

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Musi być pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    No to się nazywa prawdziwa szynka!,...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !