Sposób przygotowania

60 dag maki wymieszać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, przesiać na stolnicę. Dodać 2 żółtka, masło cukier puder i cukier waniliowy, zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na brytfannę. Ułożyć pokrojone na cząstki gruszki. Budyń ugotować na mleku, wylać na gruszki. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, dodać pozostałe żółtka, wsypać resztę mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na budyń. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 h.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie ciasta
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !