Sposób przygotowania

Duże jabłko obrać i pokroić w kostkę, niezbyt małą. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon zmieszać. W drugim naczyniu rozbełtać jajko z mlekiem i roztopionym masłem. Wszystko razem połaczyć. Wymieszać lekko łyżką, tylko tyle żeby składniki się połączyły i nie było większych grudek mąki. Nie mieszać mikserem gdyż wtedy mufinnki nie są już takie miękkie i puszyste. Na końcu dodać pokrojone jabłko. Przekładać do papilotek do 2/3 ich wysokości i piec około 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Z tej porcji wychodzi około 12 muffinek.
Jeżeli chcecie upiec więcej to na raz nie polecam przygotowywać więcej niż dwóch porcji gdyż surowe ciasto szybko traci swoją puszystość.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Własnie zabieram się za robienie tych pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam te babeczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !