Sposób przygotowania

Szpinak zagotować, zagęścić mąką ziemniaczana wymieszaną z mlekiem, dodać łyżkę masła, przyprawić do smaku solą i wymieszać. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Szynkę pokroić w kostkę i ułożyć na szpinaku. Resztę masła stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem, zagotować i połączyć ze śmietaną i utartym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać powierzchnię szynki, zapiec w gorącym piekarniku przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !