Sposób przygotowania

Orzechy laskowe drobno posiekać. Biszkopty włożyć do foliowej torby i pokruszyć, uderzając drewnianym tłuczkiem. Czekoladę połamać, wrzucić do mleka i mieszać,podgrzewać do momentu, aż się rozpuści. Odstawić, aby przestygła.

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzoną czekoladę, dokładnie wymieszać. Do kremu dodawać partiami pokruszone biszkopty i drobno posiekane orzechy laskowe. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 3 godziny do lodówki. Orzechy włoskie grubo posiekać.

Przygotować lukier. Połączyć cukier puder, sok z cytryny, 2 łyżki gorącej wody i mieszać , aż powstanie jednolita masa. Gdy lukier przestygnie , udekorować nim każdą truflę. Ponownie odstawić do lodówki, by się porządnie schłodziły.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !