Sposób przygotowania

Kalarepki obrać i wydrążyć łyżeczką środki. ( wydrążone kawałki użyć do zupy jarzynowej ). Mięso , ryż, podsmażoną na rumiano na 1 łyżce oleju cebulę, 1 łyżkę kopru wymieszać . Doprawić solą i pieprzem .Nadziać kalarepki. Włożyć do średniej wielkości garnka . Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową . Dusić 30 minut od zagotowania. W małym garnuszku rozgrzać pozostały olej z masłem. Wsypać mąkę . Rozprowadzić śmietanką i wywarem w takiej ilości by sos miał pożądaną gęstość. Wsypać koper . Zagotować . Doprawić sos do smaku. Podawać kalarepki z ziemniakami puree i sosem koperkowym lub same z sosem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    mmmm :)az glodna sie zrobiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    piękne i pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !