Sposób przygotowania

Dokładnie oczyszczone, umyte nóżki włożyć do garnka i zalać 4 litrami zimnej wody. Na bardzo małym ogniu gotować do chwili, aż mięso będzie można oddzielić od kości. W trakcie gotowania dołożyć opłukane warzywa, posolić. Ostudzone mięso pokroić w paski lub cienki plasterki. Przygotować 10-12 filiżanek. Przecedzony wywar z nóżek przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Do filiżanek wsypać po 4 łyżki wywaru, wystudzić. Na galarecie położyć połówki jajek ugotowanych na twardo (żółtkiem do dołu), mięso, posiekaną w kosteczkę paprykę i grzybki. Zalać wywarem i pozostawić do zastygnięcia. Gotową galarętę wybić na półmesek, udekorować cząstkami cytryny oraz rukolą.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Interesujący przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ooo :) aż ślinka kapie :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !