Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanki, dodać oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, zmiażdżoną kolendrę, szczyptę imbiru, skórkę otartą z cytryny i zalać bulionem. Zakryć i piec ok godziny w temb 200 st.
Pokroić oczyszczone z nasion papryki, cebulę oraz pomidory. Na oleju podsmażyć warzywa, nakryć i dusić ok 15 minut. Dodać posiekaną naatkę. 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę z brytfanki, mięso posmarować miodem, piec dalej. Wyjąć mięso i pokroić. Sos zmiksować. Podawać z warzywami i dzikim ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !