Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić i razem z koprem, bułką tartą ( na oko) i mięsem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotlety,obtaczać w bułce tartej i smażyć na plancie.
Do garnka wlać ok 500ml zimnej wody,dodać 1,5-2 łyżeczek koncentratu,pół kostki pieczeniowej (bulionowej), liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu, doprawić kucharkiem. Na patelni zeszklić cebulę i dodać ją do sosu. Na pozostałym tłuszczu zrumienić mąkę(1-2 łyżki) na zasmażkę i ostrożnie dodawać.(najpierw do mąki trochę sosu,wymieszać i powoli do całości by nie zepsuć sosu). Dodać natkę pietruszki i ewentualnie doprawić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    chociaż już północ....to ochota mnie naszła:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż chciałoby się zjeść!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !