Sposób przygotowania

Mak zaparzyć a następnie przemielić w maszynce. Cukier utrzeć z masłem, dodawać po jednym żółtku i ciągle ucierać. Dodawać po łyżce maku, grysiku oraz proszek do pieczenia i kakao. Dodać rodzynki oraz pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ziemniaki zmielić przez maszynkę, dodać mąkę i jako i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3-4 części. Każdą część zrolować i pociąć na kawałki.Każdy kawałek rozgnieść w dłoni nałożyć łyżkę farszu i zlepić formując kulkę. Kluski wrzucić do gotującej się lekko osolonej wody i gotować, jakieś 2-3 min po wypłynięciu. Gotowe podawać z miodem i skórką pomarańczową. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jeszcze nie robiłam,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    A ja takich jeszcze właściwie nie robiłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !