Sposób przygotowania

Z ryby zdjąć skórę. Łososia pokroić na małe kawałki długości około 10 cm, otoczyć w curry i smażyć na suchej patelni.
Kapustę pokroić na kawałki, poddusić z 0,5 szklanki mleczka kokosowego.
Do rondla wlać olej, dodać grubo pokrojoną cebulę, rozgnieciony czosnek, zeszklić drobno posiekany imbir. Zalać pozostałym mlekiem kokosowym, dodać sos rybny, sojowy, ocet winny, miód, wymieszać, na końcu wlać olej sezamowy, zagotować. Dodać papryczkę, sok i skórkę z limonki, masło, wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem. Wrzucić do wywaru kapustę i świeżo posiekaną kolendrę.
Na talerzu położyć kapustę a na wierzch łososia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie znam takiej kapusty
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    alaaa jest to tzw. kapusta chińska-można ją kupić w orientalnych sklepach. Polecam, bo jest bardzo smaczna i można z niej robić wiele ciekawych potraw :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mateusz20

    wszsytko ładnie :) ale takie danie to jest koszt ! jest dobre nie powiem ale pak choi mozna zastapić inną rzeczą ( bo jest ona sezonowa )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam łososia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !