Sposób przygotowania

Cebule drobno posiekać i udusić z masłem. Dodać do mięsa, wsypać tartą bułkę, wbić jajko, dodać sól i pieprz, kilka łyżek wody i dokładnie mięso wyrobić. Z masy formować okrągłe pulpeciki, otaczać je w mące. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do wrzącego wywaru włożyć pulpety, gotować około 15 minut, podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gotowane klopsiki bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Z chęcią bym zjadła;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !