Sposób przygotowania

2 szklanki mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, 15 dag masła, spirytus oraz śmietanę, zagnieść szybko kruche ciasto i odłożyć na pół godziny. Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Pozostałe masło utrzeć z sokiem wyciśniętym z cytryn i dodać ubijając do masy jajecznej. Migdały zemleć w maszynce, dodać do jajek, wsypać resztę mąki i zamieszać. Kruche ciasto rozwałkować, ułożyć na brytfannie tak aby brzegi wystawy po 2 cm w koło. Zalać ciastem cytrynowym i upiec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszny! a ten smak...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smakowity :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !