Sposób przygotowania

Połowę mleka podgrzać, w 5 łyżkach mleka rozpuszczamy drożdże, cukier. Całośc wlewamy do mąki i odstawiamy na 5 minut. Dodjamey reszte ciepłego mleka, 7 dag cukru, 8 dag masła, jajko, cukier waniliowy, sól, olej i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 20 minut. Wiśnie osączamy a 2 łyzki soku mieszmay z połowa budyniu. Resztę soku zagotowujemy z pozostałym cukrem, dodjamey budyń i wiśnie. Resztę budyniu łączymy z 50 ml mleka. Pozostałe mleko i 5 dag cukru zagotować, dodać budyń,, ponownie zagotować, wlać śmietanę, wystudzić. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę. Budyń i owoce przekadamy na ciasto, obłożyc reszta masła, posypać cukrem. Placek pieczemy 30 minut w wysokiej temperaturze.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !