Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem, dodać wiórki, mak, proszek do pieczenia, śmietanę i mąkę, wymieszać.
Białka ubić na sztywno, delikatnie mieszając dodać do reszty składników.
Przełożyć ciasto na blachę i piec 25-30 minut.

KREM
Krem karpatkowy przyrządzić według opakowania.
Upieczone ciasto posmarować kremem, na krem położyć namoczone w mleku biszkopty.
Biszkopty posypujemy bakaliami i polewamy polewą czekoladową, oraz posypujemy chałwą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    robię bardzo podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    bardzo pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    smakołyk:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !