Sposób przygotowania

Pieczarki i szalotki obrumienić na oliwie, oprószyć solą i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić niewielką ilością zimnego mleka, wlać do reszty mleka i zagotować. Połączyć z żółtkami, z utartym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać ułożone w naczyniu pieczarki, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...może byc mniam,...;p
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...może byc mniam,...;p
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...może byc mniam,...;p
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...może byc mniam,...;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    są świetne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczniutkie,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !