Sposób przygotowania

Do garnka wlać oliwę, podgrzać, włożyć całe główki czosnku i umieścić w nagrzanym piekarniku na 40 minut. Następnie do rondelka przelać około 150 ml oliwy aromatyzowanej czosnkiem, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżki mąki i smażyć 2 minuty. Dolać 1,5l wywaru i gałązki tymianku. Gotować wszystko razem 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawa zupka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś nowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczna
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !