Sposób przygotowania

Kurczaka umyj, osusz. Zdejmij skórę (delikatnie, by jak najmniej ja porwać), mięso oddziel od kości. Jeden filet z piersi odłóż, pozostałe mięso zmiel trzykrotnie. Koperek umyj, osusz, posiekaj.
Do zmielonej masy mięsnej dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek i pieprz czerwony, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż odłożony filet. Całość ściśle zwiń, mocno owiń folia aluminiową. Włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę bulionową, gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostudź, pokrój na plasterki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy przepis :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    brzmi pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁGORZATA79

    warto to zrobić
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe! muszęto zrobić
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mniam pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    brzmi zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !