Sposób przygotowania

Ugotować w małej ilości wody prawdziwki . Odcedzić i pokroić w paseczki ( wywar użyć do innych wigilijnych dań ) .Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na 2 łyżkach oleju . Dołożyć grzyby - wlać 4 łyżki wywaru z grzybów , koncentrat i dusić aż wywar odparuje .Zostawić by ostygło.
Śledzie pokroić na 2 cm kawałki. W pojemniczku ułożyć warstwę cebuli z grzybami- pokrojone śledzie - warstwę cebuli z grzybami. Zostawić zamknięte w lodówce na minimum 24 godziny .

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    śledzie zawsze! a z grzybkami - pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe i na pewno bardzo dobre:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !