Sposób przygotowania

Wymieszać proszek bezowy z wodą i ubijać mikserem około 3 min ,następnie stopniowo dodawać cukier puder na końcu dodać sok z cytryny .
Ubijać całość mikserem aż zrobi się gęste (do 5 min)

Przy pomocy zwykłej pergaminowej tutki z odciętym rożkiem ,dekorujemy ciasta .Lukier który nam zostanie przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku do kilku tygodni (poza lodówką )

Lukier jest gęsty i doskonale nadaje się do dekoracji,ale jak potrzebujemy lukier do polania to wystarczy że odmierzymy 240 ml gęstego i dodamy od 30 do 60 ml wody i wymieszamy .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    tylko gdzie kupić proszek bezowy?
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zmielić zwykłe bezy na proszek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !