Sposób przygotowania

Obydwa mleka schłodzić w lodówce przez około pół godziny. Wlać do wysokiego naczynia, dodać żółtka i sok z cytryny. Ubijać na najwyższych obrotach aż masa nieco się napowietrzy. Osobno ubić białka i dodać do masy. Lekko wymieszać.
W tortownicy ułożyć biszkopty, delikatnie wlać masę i piec w temeraturze 200 C przez minimum 30 minut. W czasie pieczenia masa dość wysoko \"rośnie\". Dobrze upieczona pianka ma skórkę o mocno brązowym kolorze.
Smacznego!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    oj napewno pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Szybko i smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pychota! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !