Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg zapiekany z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe wytrawne 120ml
wywar z warzyw
śmietana 200ml
masło łyzeczka
sól
pieprz
pieczarki 150g

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg zapiekany z serem

Kiedy wywar się gotuje, przygotować rybe krojąct na kostki o boku 4-5 cm. Gotowy wywar odcedzić, dolać kieliszek wina i wrzucić filety do garnka na 5 minut, na bardzo małym ogniu aby ryba się nie rozpadła.
Pieczarki: pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle przez około 5-6 minut. Wyjąć rybę, odłożyć na bok i przygotować naczynie żaroodporne.
Na dno naczynia położyć pieczarki, na nich ułożyć kawałki ryby, następnie sól i pieprz do smaku, wszystko zalać śmietaną.
Wierzch posypać ostrym tartym serem i przyktyte naczynie żaroodporne włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak