Sposób przygotowania

Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę .Pod koniec ubijania dodac cukier i żóltka .Makę wymieszac z masą jajeczną .Przełożyc ciasto do tortownicy i piec 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Wystudzic biszkopt ,przekroic na trzy krążki .Jeden ułożyc na dnie tortownicy a reszte pokruszyc w misce.W kilku łyżkach śmietany rozpuścic czekoladę ( trzymac kubeczek nad parą lub na maleńkim ogniu ,nie dopuszczając do zagotowania się śmietany).Wystudzic i wymieszac z resztą śmietany .Ubic śmietanę na krem ,połączyc z usztywniaczem ,wymieszac z adwokatem ,3 łyżkami wiórków ,pokruszonym biszkoptem i ewentualnie cukrem pudrem.Wyłożyc krem na krążek biszkoptu ,uformowac z niego półkule ,posypac resztą wiórków .Wstawic do lodówki.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychotka
  • 5
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    wspaniały!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszności ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    może być
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Brzmi smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smakowito?ci same:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    super tort
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia20

    Ale pyszności :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    rewelacja w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !