Sposób przygotowania

Zagotować wodę w dużym garnku, wrzucić słodkie ziemniaki i gotować je przez 10 min. Dokładnie odcedzić i przełożyć na deskę do krojenia. Obrać słodkie ziemniaki i pokroić je w grube plastry. W misce wymieszać olej, sos chili oraz sól i pieprz do smaku. Wetrzeć pikantną mieszankę w ziemniaki. Umieścić je, naoliwioną stroną do dołu, nad średnio rozgrzanymi węglami i piec przez 5-6 min. Lekko posmarować górną część ziemniaków olejem i odwrócić je; piec przez kolejne 5 min, aż staną się złote i chrupiące. Podawać na ciepło.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !