Sposób przygotowania

Ciasto: Wodę, mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto.
Nadzienie: Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Rybę podziel na drobne kawałki, dodaj cebulę i śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Patelnie posmaruj słoniną, wlewaj porcje ciasta (1/4 ciasta odłóż), usmaż naleśniki tylko z jednej strony. Farsz rybny rozsmaruj na podsmażonej stronie naleśników, złóż w kopertę. Panieruj w odłożonym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Usmaż na oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !