Sposób przygotowania

Wodę, margarynę zagotować, wsypać mąkę z proszkiem. Zagotować i ostudzić. Wbijać po jednym jajku i miksować. Ciasto podzielić na 2 blaszki i piec 35 minut.
Krem: 3 szklanki mleka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 2 cukry waniliowe i 1 kostka margaryny. Do garnka wlać 1,5 szklanki mleka, wsypać cukier waniliowy i zwykły. Zagotować W reszcie mleka wymieszać mąkę i zalać gotujące się mleko. Wymieszać i dobrze ostudzić. Zmiksować margarynę, dodając masę budyniową. Przełożyć upieczony już placek. Posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pychota :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    karpatka-oj pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To jest to! Moja rodzinka uwielbia karpatkę!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dawno nie robiłam karpatki, czas to zmienić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    moja ulubiona
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    eldcia

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    właśnie wczoraj piekłam, pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię to ciacho
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię to ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !