Sposób przygotowania

Zagotuj 2 litry wody. Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę - wrzuć do wody. Skrzydełka umyj i włóż do garnka z wodą i warzywami.
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu ok 45 minut (jeżeli chcesz wykorzystać skrzydełko z kaczki to musi się ono gotować dłużej). Usuń mięso, warzywa i przyprawy - bulion gotowy.

Można też obrać mięso ze skrzydełek, dodać spowrotem do zupy, dodać warzywa i zmiksować wszystko razem. Powstanie nam w ten sposób zupa krem lub sos do innych potraw. :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rosołki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !