Sposób przygotowania

Morele posypać połową cukru, lekko skropić wodą i ugotować. Jajka umyć, oddzielić białka, żółtka utrzeć do białości z cukrem (1łyżkę cukru pozostawić). Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Sztywną pianę wymieszać z utartymi żółtkami i rozgotowanymi morelami, dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, ubitą oddzielnie śmietaną i migdały. Wymieszać i wyłożyć do formy, wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Warto taki zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !